Dit is geen paarse krokodil!


Sterker nog, het is helemaal geen krokodil. Het is een alligator!

Alligators zijn een onderfamilie van de krokodilachtigen en onderscheiden zich van andere krokodilachtigen door de aanpassingen die hebben voor het zwemmen en drijven in het water. Ja, je leest het goed, ze hebben zich aangepast aan hun omgeving.

Heb jij het idee dat deze alligator rustig aan het chillen is? Hij (of zij) ziet er wellicht rustig uit, maar dat beest staat echt AAN. Hij wacht op een geschikte prooi. En wat gebeurt er denk je, als hij een goede prooi vindt?

Hoe effectief denk je dat hij (of zij) zal zijn? Denk je dat die prooi het overleeft? Alligators hebben de gewoonte om grote prooien onder water te trekken en te verdrinken. Als dat niet vanzelf gaat draaien ze zich gewoon een paar keer om hun as zodat hun prooi óf doormidden is óf fijn meewerkt aan het doel van de alligator. Een zeer effectieve methode dus.

Zie je de relatie met tenders en aanbestedingen al voorzichtig opkomen? Je hoort mij niet zeggen dat aanbestedende diensten of klanten onder water getrokken moeten worden door inschrijvers/leveranciers om ze vervolgens te laten verdrinken, maar er is een duidelijke parallel.

  1. De alligator heeft zich in de loop der tijd aangepast aan hun omgeving om optimaal te scoren. Een expertleverancier (sommige mensen krijgen jeuk van het woord expert) heeft zich volledig aangepast aan zijn omgeving. Zowel intern als naar buiten toe;

  2. Hij wacht op een geschikte prooi. Indien de prooi in zijn ogen niet geschikt is, blijft hij rustig dobberen. Zie de link met het kwalificatieproces;

  3. Hoe effectief is deze alligator? Ik ga het niet op de proef stellen, maar zijn methodieken zijn in de loop der tijd zo aangescherpt dat hij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn doel gaat bereiken. De verhouding klant-leverancier klinkt hier wat raar (prooi = klant van alligator?), maar als het doel van de klant was om onder water getrokken te worden en te verdrinken heeft deze leverancier een goede job gedaan. Jammer dat het klanttevredenheidsformuliertje niet meer ingevuld kan worden.

Ben jij zo’n leverancier die met tenders en aanbestedingen te maken heeft? En ben jij of zijn jouw processen al volledig aangepast aan je omgeving om zeer efficiënt te handelen? Zijn jouw methodieken en processen zo ingericht dat jij niet alleen de doelen van je klant gaat realiseren, maar ook jouw eigen doelen?

BCMX heeft ideeën én oplossingen om jouw tenderproces te optimaliseren met als doel om efficiënte processen te creëren, lagere transactiekosten te realiseren en hogere win rates te behalen. Dit doen wij o.a. door de inzet van effectieve en state-of-the-art software tools, het benutten van data om jouw expertise te duiden en advisering en ondersteuning.

Wil jij stiekem ook een alligator worden (en zeker geen paarse krokodil)? Zwem dan eens rustig door onze website (www.bcmx.nl) of neem contact op via info@bcmx.nl.

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2007-2020 Probuylogic | BCMX

All rights reserved

Follow us:

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • White Twitter Icon
RSS Feed

CONTACT INFORMATION:

BCMX

Molenhoek, Nederland

Tel: +31-6-21838278

Email: tenderdesk@bcmx.eu

Website: BCMX