Goed gereedschap is het halve werk.

August 20, 2019

Goed gereedschap is het halve werk.

 

 

 

Bidmanagement is zeer goed te vergelijken met projectmanagement. Projectmanagement gaat over het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden.

 

Bij projectmanagement is het zaak om vooruit te kijken zodat je kan anticiperen op eventuele issues en uitdagingen. Het geheel van A tot Z doorzien. Bij bidmanagement is dit niet anders. Echter, ik zie nog regelmatig dat bedrijven “verrast” worden door een RFP of een publicatie op TenderNed of Negometrix.

 

Dat is spijtig en onnodig, zeker gezien de ontvangst van de RFP niet gelijk is aan de letter A uit het alphabet in het bid management proces. Daarnaast resulteert het niet volledig of niet efficient uitvoeren van het bidmanagement proces in hogere transactiekosten en lagere win rates.

 

Net als projectmanagement is bidmanagement een techniek of een proces waarin bepaalde stappen genomen moeten worden. Als je die stappen goed en efficient uitvoert heb je naar alle verwachting een winnende inschrijving op een tender of aanbesteding gecreëerd, maximale klantwaarde geleverd en alle stakeholders (meer dan) tevreden gehouden.

 

En zoals gezegd, goed gereedschap is het halve werk.

 

Heb jij het goede gereedschap?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags