Goed gereedschap is het halve werk.

Goed gereedschap is het halve werk.

Bidmanagement is zeer goed te vergelijken met projectmanagement. Projectmanagement gaat over het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden.

Bij projectmanagement is het zaak om vooruit te kijken zodat je kan anticiperen op eventuele issues en uitdagingen. Het geheel van A tot Z doorzien. Bij bidmanagement is dit niet anders. Echter, ik zie nog regelmatig dat bedrijven “verrast” worden door een RFP of een publicatie op TenderNed of Negometrix.

Dat is spijtig en onnodig, zeker gezien de ontvangst van de RFP niet gelijk is aan de letter A uit het alphabet in het bid management proces. Daarnaast resulteert het niet volledig of niet efficient uitvoeren van het bidmanagement proces in hogere transactiekosten en lagere win rates.

Net als projectmanagement is bidmanagement een techniek of een proces waarin bepaalde stappen genomen moeten worden. Als je die stappen goed en efficient uitvoert heb je naar alle verwachting een winnende inschrijving op een tender of aanbesteding gecreëerd, maximale klantwaarde geleverd en alle stakeholders (meer dan) tevreden gehouden.

En zoals gezegd, goed gereedschap is het halve werk.

Heb jij het goede gereedschap?

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2007-2020 Probuylogic | BCMX

All rights reserved

Follow us:

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • White Twitter Icon
RSS Feed

CONTACT INFORMATION:

BCMX

Molenhoek, Nederland

Tel: +31-6-21838278

Email: tenderdesk@bcmx.eu

Website: BCMX